ŞİLE BELEDİYESİ RAMAZAN GEZİLERİNİ BAŞLATTI

Şile Belediyesi ‘Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri’, pandemi sonrası 5 Nisan Salı günü yeniden başladı.

Şile Belediyesi, Ramazan Boyunca Ücretsiz İstanbul Kültür Gezileri Düzenliyor
Şileliler, Şile Belediyesi organizasyonu ile gerçekleştirilen ‘Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri’ ile Ramazan ayı boyunca İstanbul’daki tarihi ve dini mekânlarını hafta içi Salı, Çarşamba, Perşembe, hafta sonu ise Cumartesi ve Pazar günleri ücretsiz olarak gezebiliyor. 

Şileli Vatandaşlara İstanbul’un Tarihi ve Manevi Mekânlarını Gezme ve Görme İmkânı 
Şile Belediyesi’nin, düzenlediği Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde; yeniden ibadete açıldığından beri 3,5 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği Ayasofya-i Kebir Camii, İstanbul’un yeni sembollerinden biri haline gelen ve ibadete açıldığı 7 Mart’tan bu yana 5 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği Büyük Çamlıca Camii, mucizeleriyle ve dini önemiyle Müslümanların uğrak yerleri arasında yer alan ve dini günlerce binlerce ziyaretçi ağırlayan Hz. Yuşa Tepesi, külliyesiyle birlikte, İstanbul’daki en büyük mimari eserlerden biri olan ve İstanbul’un ana camilerinden biri sayılan Sultan Ahmet Camii ve Haliç kıyısında bulunan Eyüp Sultan Camii gibi kutsal mekânlar ziyaret edilerek, çeşitli yaş gruplarından Şileli vatandaşlara İstanbul’un tarihi ve manevi mekânlarını gezme ve görme i·mkânı sağlanıyor.

İstanbul’un Manevi Kültürel Kumaşında Zaman Yolculuğu
Tüm katılanlarının İstanbul’un manevi ve kültürel çeşitliliğini görebildikleri ‘Şile Belediyesi Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri’nde, Şileli vatandaşlar, İstanbul’un birbirinden büyük manevi mekânları ve büyükleri ile buluşuyor. Teravih ve vakit namazlarının da kılınabildiği geziler sırasında katılımcılara, görkemli tarihimizin yaşandığı ölümsüz mekânlara dair kadim tarihi bilgiler ve nesilden nesile taşınarak, İstanbul’u İstanbul yapan geçmişin hikâyeleri ve değerleri anlatılıyor. Şile Belediyesi ‘Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri’ ile ilgili detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için 444 74 53 no’lu iletişim hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz. 


 

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir