Şile Çiftçisine Yerli ve Milli Sebze Fide Desteği

“Yerli ve Milli Fidelerle Sebze Üretimi Projesi” kapsamında Şile Belediyesi ile İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Şile çiftçisine, sebze fidesi ve tohum dağıtıldı.

Şile Belediyesi Mercan Köşk Tesilerinde düzenlenen fide dağıtım törenine Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, BBP İlçe Başkanı Birkan Ege, Kamu Kurum Amirleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan İlçe Tarım Müdürü Kemal; “ Tarım Bakanlığı ve Tarım il Müdürlüğü, Belediye Başkanlığımız ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak bizler her zaman çiftçimizin yanındayız. Gün gelecek gübre dağıtacağız, gün gelecek tohum dağıtacağız. Bugün olduğu gibi fide dağıtacağız. Evet maliyetler arttı ama biraz sabır ve gayretle el ele vererek bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da konuşmasında;  “Dünya’da yaşanan ekonomik kriz ve savaşlardan dolayı buğday hasatıyla ilgili yaşanan sıkıntılar malum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir karış toprağımız ekilecek, biçilecek ve üretime hazır hale getirilecek sözünden yola çıkarak bizlerde üstümüze düşen vazife veya olmazsa olmazımız olarak çiftçimizin yanında olacağız. Projede esas olan  Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi ve yerli fidelerle sebze üretimi yapılması amaçlanan projede, çiftçi girdi maliyetlerine de destek olunması hedefleniyor. Burada ekilen veya ekilmeyen arazilerin aktif hale gelebilmesi için özellikle Bakanlığımızla yerli ve milli fide dağıtımını birlikte gerçekleştirdik. Dolayısıyla bugün örtü altı yetiştiriciliği için 87 bin fide, önümüzdeki günlerde de dışarıda yetişmek için yaklaşık 287 bin fideyi çiftçilerimizle buluşturacağız.” İfadelerine yer verdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca’da yaptığı konuşmada; “Şile çok önemli bir İlçemiz. Burada tarım, hayvancılık ve Balıkçılık var. Yani bizim çalışma alanımızla ilgili her şey var. Şile’nin bu nedenle önemi büyüktür.

 İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca İstanbul ile ilgili önemli bir vurgu yaparak; “İstanbul betonlaştı,beton oldu vs. Hayır %44 ü Orman %16 sı tarım, %1 mera,%2 si göl,gölet  %37 si yerleşim alanı” var dedi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da toprağa sırtımızı döndük belki ama gün geldi toprağa yüzümüzü döndük. Toprak ne verirsen ne ekersen sana geriye verir bu nedenle toprağımıza sahip çıkarak milli fidelerimiz ve tohumlarımızla çiftçilerimizin yüzünün gülmesi tek dileğimizdir” diyerek projeye emek veren herkese teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından çiftçilere fideleri teslim edildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri Başladı

Şile Belediyesi tarafından Ramazan ayına yönelik olarak düzenlenen Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri başladı. Şileli …

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir