33.Şilebezi Kültür ve Sanat Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Bir Ağustos’ta başlayan ve 7 Ağustas’ta sona erecek olan 33. Şilebezi Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

İki yıl aradan sonra 33.sü düzenlenen Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, yüzlerce katılımcı ve binlerce vatandaşın büyük ilgisi ile kapılarını açtı.

33.Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali 1 Ağustos Pazartesi saat 20.30’da kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hazel Yılmaz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kortejin ardından Şile etkinlik alanına gidildi. Etkinlik alanında düzenlenen açılış törenine Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, siyasi parti temsilcileri VE STK temsilcileri katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Taşıdığı kültürel değerin yanı sıra İstanbul’un en eski festivallerinden biri olan festivalimizi her yıl giderek artan bir coşkuyla kutluyoruz. Bize her zaman desteğini gösteren Şilelilere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Şile’de Mazhar Alanson rüzgarı


7 Ağustos’a kadar devam edecek olan Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali için Şile Marina Mevki Etkinlik Alanına özel stantlar kuruldu. Alanda açılan Şile Bezi stantlarında Şile Bezinden üretilmiş birbirinden güzel ürünler sergilendi. Festival alanı girişinde bulunan geçmişten geleceğe fotoğraf sergisi ile vatandaşlara 150 yıldır dokunan, işlenen, yörenin ekonomisini sağlayan, yerel halkın en önemli kültürü olan dokuma ürünü Şile Bezi, tarihi ve yapılışı anlatıldı. Stantlarda ayrıca Şile’ye ait birçok ürün de sergilendi. Festival Korteji ve açılış seremonisinin ardından Mazhar Alanson konseri ile coşan Şileliler, sevilen sanatçının şarkılarını hep bir ağızdan söyledi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir