ŞİLE, ASIRLIK GURURU BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI

30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılı tüm gün süren programların ardından kortej ve konser programıyla coşku içinde kutlandı.

Gün boyu süren etkinliklerin ardından akşam saatlerinde Kent Meydanında toplanan kalabalık, Üsküdar caddesi ve Cumhuriyet caddesinde kortej yürüyüşü ile devam etti. Korteje Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Şile Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Caddeyi boyda boya dolduran kalabalık dev bayrak ve Atatürk posteri ile bando eşliğinde marşlar okunarak yürüyüşü devam etti.

10. Yıl Marşı, İzmir Marşı gibi sevilen marşları çalarken Türk Bayrakları ile yürüyen Şileliler yeniden Kent Meydanına gelerek korteji tamamladılar.

Zafer coşkusuyla tamamlanan kortejin ardından Koliva konseri ile coşku daha çok arttı. Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz sahneden yaptığı konuşmada kalabalığa seslenerek; “büyük Zaferin, dünya tarihinin çok büyük, büyük zaferi 30 Ağustos ve 26 Ağustos 1071 yılında Sultan Alpaslan batı Devletlere emperyalist devletlere biz geldik dedi ve 26 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Paşa “biz buradayız, gitmiyoruz” dedi.

 Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da “100. Yılında 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bilsinler ki dünya bir araya da gelse, şerh güçler ellerinden geleni ardına koymasa da bu bayrak inmeyecek, bu ezanlar dinmeyecek, bu vatanı kimse bölemeyecek. Nice 100 yıllara, nice 1000 yıllar hep beraber kutlayacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

.  Konuşmalar sık sık alkışlarla kesildi. 30 Ağustos Zafer coşkusu Koliva konseri ile taçlandı. Koliva grubu sevilen şarkıları, Karadeniz ve 30 Ağustos Zafer coşkusu içinde seslendirdi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir