Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinin Lansmanı Yapıldı

14 – 20 Ağustos tarihleri arasında 34. Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nin tanıtım lansmanı Şile Belediyesi tarafından Mercan Köşk Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Kahvaltılı yapılan tanıtım toplantısına Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Başkan Yardımcıları, birim Müdürleri, Şile Turizm Derneği, Şile bezi emektarları ve  esnafları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Yöneticileri, İlçe Emniyet Müdürlüğü, yerel basın mensupları ve sponsorlar katıldı.

Açılışta ilk olarak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Keser katılımcılar ve festival boyunca yapılacaklar hakkında bilgi verdi.

Ardından bir hafta boyunca devam edecek Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nin detayları hakkında Kültür Müdürü Ogün Yıldız tarafından tüm paydaşlar aydınlatıldı.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da; 34. nü gerçekleştireceğimiz Şile Bezi festivalimizdeki bu mirasımıza inşallah gerekli hassasiyeti Şileliler olarak göstermiş oluruz. Şile Bezi korunması ve sahip çıkılması gereken önemli bir değerimizdir. Bu konuda bizden önce emek sarf etmiş tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Şecaattin güney ile başlayan, Çayıroğlu ile devam eden, Can Tabakoğlu ile  sürdürülen ve bugün de bizimle beraber yaşatılan bu Uluslarası Festival yüzyıllar boyu devam edecektir. Önemli bir değer değerimiz. 14’ünde Kortej ile başlayacak, ritüellerin hafta içinde paylaşılacağı Ulusal ve yerel medyanın yer alacağı bu etkinlikler zenginlik içerisinde güzel geçeceğine inanıyoruz. Akşam saatlerinde verilecek konserlerle de festivali renklendireceğiz. Amaç festivalimizi zenginleştirmek, güzelleştirmek, sosyal ve kültürel dokusuna hitap edebilmektir. Bu festival belediyemizin ev sahipliğinde ama bütün paydaşların katılımı ile hepimizin ev sahipliğinde olan bir projedir” dedi.

İsmini 150 yıldır dokunan, işlenen ve yörenin ekonomisine katkı sağlayan coğrafi işaretli Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali 7 gün boyunca devam edecektir. Hemen her gece tüm yaş gruplarına hitap eden birbirinden değerli sanatçılar konser verecek, Şile Bezi panelleri ve söyleşilerin yanında birbirinden güzel etkinliklerle festival tamamlanacak. Festival Korteji ve açılış seremonisinin gerçekleşeceği 14 Ağustos Pazartesi günü Emre Altuğ konseri, 15 Ağustos Salı günü Ritüelleriyle Şile Bezi Atölyesi, Trio Dinletisi ve DJ performansı katılımcıları coşturacak.

Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası’nın sahne alacağı 16 Ağustos Çarşamba günü Madrigal Konseri, 17 Ağustos Perşembe günü Can Gox ve Adamlar aynı gün sahne alırken, Kültürel Mirasın Yeni Koruyucuları Ödüllerinin sahiplerini bulacağı 18 Ağustos Cuma günü, dokuma ustası Fırat Neziroğlu’nun canlı dokuma performansı ve sevilen sanatçı Murat Dalkılıç Şilelilerle buluşacak. 


19 Ağustos Cumartesi akşamı ise Oğuzhan Koç, sevilen şarkılarıyla eğlenceyi doruklara taşırken 20 Ağustos Pazar günü ünlü sanatçı Ebru Yaşar, şarkılarıyla festivalin son gecesine damga vuracak. 

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir