Ümit Özdağ: “Müteahhit Fantezi Yasası; Rezerv Alan”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu ile kahvaltıda bir araya geldi.

Federasyon Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın öncülüğünde Kadıköy Büyük Kulüp’te düzenlenen programda konuşan Özdağ çarpıcı açıklamalarda bulunurken,  yakın zamanda Meclis’ten geçen Rezerv Alan Yasası ile ilgili  İstanbul başta olmak üzere pahalı bölgelerden arsalara çökme yasasıdır” dedi.

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltı programında konuşan Özdağ, Türkiye’nin mülteci sorunu, deprem riski ve işsizlik gibi kritik konularına değindi. Özellikle Suriyeli sığınmacılar meselesini vurgulayan Özdağ, bu sorunun Türkiye’nin öncelikli gündem maddelerinden biri olduğunu belirtti.

Suriyeli sığınmacılar konusunda ise, “Mülteci sorunu zaten bu memleketin en büyük sorunu. İstanbul’da olası bir depremin vereceği zarar çok büyük. Deprem sonrasında yağmacılık baş gösterecek; bununla ilgili ne büyükşehirin ne de hükümetin bir çalışması var. Özdağ deprem çantalarınıza silah koyun çünkü yağmacılık ve talan olacak dedi. Ödağ Biz anlatıyoruz, dinliyorlar ama uygulayan yok” ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ: İSTANBUL İKİ BÜYÜK SORUNUN PENÇESİNDE

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “İlçeleri bu kadar büyük olan bir metropolde yerel basının önemi de çok büyük. Bu nedenle bu buluşmayı organize eden İstanbul Medya ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’a teşekkür ederim.” diyerek konuşmasına başladı ve İstanbul özelinde gördüğü en büyük iki sorunu değerlendirdi.

Özdağ, İstanbul’un en büyük iki sorunu deprem ve sığınmacı ile kaçaklar. Sığınmacılar her gün artarken deprem de her gün yaklaşıyor. Bu süreç böyle devam ederse İstanbul depreminde öleceğiz. Ama sanki deprem İstanbul’da olmayacakmış gibi yaşıyoruz.

Kahramanmaraş’taki depremde profesyonel arama kurtarma ekiplerinin kampına gittim ve sohbet ettik. İstanbul’da kaç kişiye ihtiyaç var dedim. 700 binin üstünde arama kurtarma personeline ihtiyaç var dedi. Böyle bir hazırlık yok. İstanbul’da hangi yolların kapanacağına, nerelerin en çok hasar alacağı biliniyor. Ama aldığımız önlemler bunları asla karşılamıyor.” ifadelerini kullandı.

“MÜTEAHHİT FANTEZİ YASASI; REZERV ALAN”

Yakın zamanda Meclis’ten geçen Rezerv Alan Yasası ile ilgili de yine çok çarpıcı açıklamalar yapan Özdağ, “Rezerv Alan Yasası, Kanal İstanbul’u yapamayan iktidarın oradan sağlayamadığı rant yerine İstanbul başta olmak üzere pahalı bölgelerden arsalara çökme yasasıdır. Bu yasayla iktidar vatandaşın mülküne çökecek, vatandaşa da başka bir yerden arsa ve ev alabilmesi için kredi tahsis edecek.

Geçtiğimiz günlerde bir müteahhit “Kadıköy’de emekliler niye yaşıyor? Orada emekliler yaşamamalı orası çok güzel yer. İstanbul’un zaten bazı yerlerinde Türkler yaşamamalı” Bu edepsizin söyledikleri aslında bugün iktidarın zihniyeti.

Bu yasa meclisten geçerken CHP, İYİ Parti ve TİP’in birçok vekili oturuma katılmadı. Bugün Zafer Partisi dışında hiçbir parti bu yasaya muhalefet etmiyorlar.” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir