Şile Belediye Başkanı; “Tüm Doğal Afetlerden Alnımızın Akıyla Çıktık”

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, yerel basın ile bir araya gelerek, “göreve geldiğimden beri selle mücadele ettik, kar yağışı ile mücadele ettik, pandemi ile mücadele ettik. Bütün bu mücadelelerden alnımızn akıyla çıktık. Depremde Şile kendinden çok büyük işerin altına imza attı diyerek en son yaşanan sel olayında ilk saatten itibaren bütün ekibimizle arazideydik” diyerek muhalefetin eleştirilerinin yersiz olduğunu vurgularken, “el insaf” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı yerel basın ile bir araya gelerek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Şile’de yaşanan su taşkınlarından kaynaklı sel felaketini ve Ankara temaslarını anlattı.

Ocaklı kendisini sosyal medyada eleştiren muhalefete sert çıktı ve  “Şile ortak değerimiz, bir afet yaşanıyor ve bize yakışan bir ve beraber olmaktır. Burada yaşanan poyrazın karayele çevrilmiş olmasından kaynaklıdır. ilk yağışlarda denizin dere ağızlarına baskı yapması sonucu oluşan taşkın sel riskidir. Derelerin akamamasından kaynaklanan bir hadise ile karşılaştık. Özellikle Ağva Yeşilçay deresi ve pot deresinin çıkışında bulunan bölgelerde bir taşkın sel riski ile karşılaştık. Dolayısı ile tedbir noktasında Belediyenin bütün iş makineleri, elemanları, bütün yöneticileri sabah saatlerinden itibaren arazide işinin başındaydı. Buradan siyaseten bu arkadaşlarımıza laf söylemek bu gayrete yakışmaz. O gün ben bizzat işin başında arkadaşlarımızın verdiği mücadeleye şahitlik etmiş birisiyim. Huzurlarınızda bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada kimse siyasi malzeme çıkartmaya kalkmasın, hoş olmaz, etik olmaz, doğru olmaz, ahlaki olmaz.” diyerek “siyasetinde bir sınırı vardır, ölçüsü vardır” dedi.

Başkan İlhan Ocaklı afet sonrası neler yapılabileceklerini ve eksiklikleri çıkarttıklarını ifade ederken, “sel siyaseten birilerine vurmak için değil, birilerini yıpratmak için değil, bu memlekete hizmet etmek için iyi niyetli bir şekilde eksiklikleri ortaya koyduk. Bunun içerisinde İSKİ’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerekenler var, Şile Belediyesi’nin yapması gerekenler var, Devletin yapması gerekenler var. Biz burada kurum ayırmadan gerçekten kimin nerede ne yapması gerekiyorsa bunun bir çalışmasını yaptık” diyerek afet değerlendirmelerini sonlandırdı.

Şile Yüzyılı İnşa Etmenin Gayreti İçerisindeyiz

Başkan Ocaklı Ankara gündemini de değerlendirdi ve kendisini sosyal medyada eleştirenlere cevap verdi. “Biz tüm bunlarla uğraşırken birileri twit atıyor, video çekiyor. Ankara’da ne işi var diyorlar. Arkadaşlar biz Ankara’ya adaylık için gitmedik. Adaylık için kimseye tek kelime konuşmadık. Böyle bir şeye ihtiyaçta duymuyoruz. Bizim hizmetimiz ortada, gayretimiz ortada, samimiyetimiz ortada, niyetimiz ortada. Dün aynı şeyi söyledik bugün de aynı şeyi söylüyoruz. . Cenabı Mevla’m nasip ederse, büyüklerimiz Sayın Cumhurbaşkanımız ve teşkilat mensubu büyüklerimiz uygun görür, milletimiz de takdir ederse biz görevimizin başındayız. Bizim Ankara ziyaretimiz tamamen İlçemize bir hizmet daha nasıl getiririz adına olmuştur.İlçe Başkanımız burada onunla beraber Bakanlıkları kapı kapı dolaştık, dolaşmaya da devam edeceğiz. Ben merak ediyorum, bu İlçenin yönetimine talip olan arkadaşlar oturdukları yerden mi yönetecekler. Yani bu İlçe oturularak nasıl yönetilir merak ediyorum. Arkadaşlar traji komik şeyler yaşıyoruz. Bir İlçe Başkanına bakıyorum diyor ki, Genel Başkanları çağırmış Anakara’ya gidiyormuş bir gün öncesinden gidiyormuş ve bizi arayıp bulup getirecekmiş. Ya arkadaşlar komedi filmi çekin deseniz ancak bu kadar trajik komik olur herhalde. Gerçekten üzülüyorum. Şile siyasetinin daha kaliteli bir muhalefeti hak ettiğini düşünüyorum. Bizim vizyonumuz bu değil, sadece gülüp geçtiğimi ifade ediyorum. Birisi arabasına binmiş arabasının içinde sadece yolların videosunu çekiyor. Arkadaş şunu unutuyor, alt yapı tamamen İstanbul Büyükşehir’e ve İSKİ ye ait ve yakın bir zamanda İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir twiti var. Şile’deki taşkınlar son buluyor diyor. Bu yapılan çalışmaların olduğu yerde sel taşkını oldu. Gerçekten şaka gibi insanların akıllarıyla dalga geçercesine bir durum açıkça ortada. Ama o video çeken arkadaşlar İSKİ’nin sorumluluğu içerisindedir, yasa maddesi de var.

İSKİ’nin görev ve yetkileri şunlardır: a) İçme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının her türlü yeraltı ve yer üstü kaynaklarından sağlanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için; kaynaklardan abonelere ulaşıncaya kadar her türlü tesisin etüt ve projesini yapmak veya yaptırmak, bu projelere göre tesisleri kurmak veya kurdurmak, kurulu olanları devralıp işletmek ve bunların bakım ve onarımını yapmak, yaptırmak ve gerekli yenilemelere girişmek, b) Kullanılmış sular ile yağış sularının toplanması, yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması ve zararsız bir biçimde boşaltma yerine ulaştırılması veya bu sulardan yeniden yararlanılması için abonelerden başlanarak bu suların toplanacakları veya bırakılacakları noktaya kadar her türlü tesisin etüt ve projesini yapmak veya yaptırmak; gerektiğinde bu projelere göre tesisleri kurmak ya da kurdurmak; kurulu olanları devralıp işletmek ve bunların bakım ve onarımını yapmak, yaptırmak ve gerekli yenilemelere girişmek. Bu tamamen yasadır.

 Arkadaşlar sanırım şunu anlamıyorlar İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapamadığını bizim yapabilecek oluğumuzu düşünmeleri bizim buradaki vermiş olduğumuz hizmet anlayışımızın ne kadar üst noktada olduğunun da  aslında onlar tarafından bir itirafıdır. Elbette bize düşen görevler var ama esas sorumluluk İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve İSKİ’ ye aittir’ dedi.

“Ben O seviyeye inmeyeceğim”

Arkadaşlar yapılan hizmetleri gölgelemeye kimsenin gücü yetmez. Yapılanlar ortadadır, emeklerimiz, gayretlerimiz ortadadır. Eksiklerimizi de tamamlamak adına buradayız. Siyaseti komedi filmi çekmek olarak algılayan arkadaşlarımıza özellikle bu ilçe bizim, eksiklikleri varsa onları tamamlamak ta bizim sorumluluğumuz. Bunu anlatmanın yolu dışarıya karşı komik videolar çekerek kendini güldürmek olmamalıdır” diyerek son günlerde muhalefetin sosyal medyadaki çıkışlarına sert bir şekilde cevap vererek sözlerini sürdürdü. Bakıyorum da Genel Başkanları çağırmış Bolu’da tabelalara bakıyorsun tabelaların nereyi gösterdiği belli değil. Orda çok hoş olmayan ifadeler kullanmış. ” Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz” derler ya bakıyorsunuz ve ben sadece gülüyorum. O seviyeye inmeyeceğim. O seviyeye Şile siyasetini indirttirmeyeceğim. Bu kadarını açık ve net söylüyorum. Şile gerçekten hizmetleri ile, bulunduğu coğrafya itibarı ile İstanbul’un en güzide ve en gelişen İlçelerin başında geliyor” dedi.

Ben bunu milletimizin takdirine sunuyorum. Eğer arzu ettikleri bu tarz bir bakış açısını gerektiriyorsa saygı duyuyorum ve hiçte bir şey söylemiyorum. Ben uzun yıllar İlçe Başkanlığı görevinde bulundum. 4,5 yıldır da Belediye Başkanıyım. Bu memlekete, bu millete hizmet etmeye çalışıyorum. Hayatım boyunca hiçbir zaman siyaseten kimseye ne belden aşağı vurdum, ne ahlaken eksik bırakacak paylaşımlarda bulundum. Ama el insaf” dedi.

Ocaklı; konuşmasına devam ederken yeni göreve gelen CHP İlçe Başkanı Aras Arslan için “ o henüz yeni seçildi, onu hariç tutuyorum. Millet ittifakının İlçe Başkanına sesleniyorum. Burada bize alt yapı ile ilgili Şile’de çözümü noktasında video çekeceklerine İstanbul’a, Büyükşehir’e gidip eline alsın Şile’nin sorunlarını onları ilgilendiren bölümlerini nasıl çözeriz diye iletsin. Ben öyle yaptım İlçe başkanıyken” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir