Herkesin Katkısıyla Sofular Mahallesine 112 Acil Açılıyor

Şile Sofular Mahallesinde açılacak olan 112 acil istasyonuyla ilgili Şile Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül basın açıklamasında bulundu. Yapımı tamamlanmak üzere olan 112 acil istasyonu önünde yapılan  basın açıklamasına Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Kurnaz, Özcan Kara, Sofular Mahalle Muhtarı Bilal Aydın, Ak Parti Şile İlçe Yönetiminden Başkan yardımcıları Zeki Keçeci ve Önder Altın katıldı.

Başkan Erdoğan Akgül 122 Acil hakkında verdiği bilginin ardından Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğüne sitemde bulundu. Daha yapımı bitmemiş olan projede 10-15 metrelik duvarın peşine düşmüştür” dedi.

Erdoğan Akgül yaptığı basın açıklamasında; “ Bugün Batı Sahili bölgesinin ilk mahallesi olan sofular mahallesindeyiz. Sizlere bu sofular mahallemizde sağlık alanında yapılan ve de 7/24 hizmet verecek olan ilçemizdeki 5.112 acil istasyon biriminden bahsedeceğim.

Öncelikle 112 acil istasyon biriminin neden Sofular mahallemizde yapıldığını ve sonrasında nasıl yapıldığını  izah etmeye çalışayım.

Hepinizin ma’lumu üzere batı sahil bölgemizde 6 mahallemiz bulunmakta olup nüfus yoğunluğunun bir hayli kalabalık olduğu bir bölgemizdir.

Sofular mahallemiz ise en yoğun plajımıza sahip ve de boğulma vakalarının çok sık yaşandığı bir mahallemizdir. Aynı zamanda lokasyon olarak hem şile otobanına , hem hastaneye hem de dere bölgesindeki mahallelerimize direk geçiş yapılabilecek bir konumda olduğu için tercih edilmiştir.


Nasıl yapıldığına gelince; burasının yani bu arazinin mülkiyeti şile belediyemize aittir.

Bölgeye böyle bir hizmetin gelmesi gerektiğini ve bu yerin sağlıkçılara tahsis edilmesi gerektiği hususunda belediyemize yapılan müracaatlarda Şile Belediyemiz hiç vakit kaybetmeden gerekli çalışmalara başlamış ve de belediye meclisimizden onaylatarak tahsis işlemi gerçekleşmiştir.Bu konudaki hassasiyetinden dolayı desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sn. İlhan Ocaklı’ya ve de Belediye Meclis Üyelerimize  teşekkür ediyoruz.

Bu projenin bence en güzel tarafının şu olduğunu ve örnek alınması gereken bir proje olduğunu sizlere anlatmak istiyorum.

Bu projede herkesin ufak tefek bir katkısının olduğunu yani karınca kadarınca herkesin taşın altına elini koyduğunu yani her şeyin devletten veya yerelde belediyeden beklenilmemesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Bu tesiste doğancılı mahallemizden bir hayır sever hafriyatını, belediyemiz temelini ve çevre düzenlemesini, muhtarımız ise prefabrik yapının tamamını üstlenerek bu birim çok yakında hizmete girecektir.

Ben buradan tekrar destekleri için şile belediyemize ve belediye başkanımıza belediyemizin fen işlerine, sofular muhtarımıza nezdinde bölge halkına ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.

Yalnız burada bir üzüntümüzü de sizlerle paylaşmak istiyorum. Herkesin bir heyecanla bu tesisin bitmesi noktasında çaba sarf ettiği ve insan hayatı için yapılan, hayat kurtarıcı bir projede 7/24 burada kalıcı ambulans hizmeti verilecek bir projede yakın bir zamanda aldığımız bir haber bizleri derinden üzmüştür.


İBB’nin Park ve Bahçeler birimine soruyoruz: Bu aceleciliğin sebebi nedir?

İBB’nin Park ve Bahçeler birimi İl Sağlık Müdürlüğümüze yazı göndererek,mahallelerdeki oyun park alanlarının bakımı ve onarımının kendilerine ait olduğunu hatırlatarak  yıkılan duvarın tekrar eski haline getirilmesi noktasında hassasiyet belirtmiş. Daha yapımı bitmemiş olan projede 10-15 metrelik duvarın peşine düşmüştür. Keşke bu yazıyı yazmadan önce gelip proje hakkında bilgi alsalardı veya bizim de yapabileceğimiz bir şey var mı diye sorsalardı. Tesisi  yapanların helalde 10 veya 15 metrelik duvarı yapamayacaklarını mı zannettiler.bizler el birliğiyle tabiîki burayı eskisinden daha güzel hale getireceğiz ama bu aceleciliğin sebebi nedir diye merak ediyoruz?

Mademki parklarımızın bakım ve onarımında bu kadar hassasiyet gösteriyorlar. O halde yine tam burada yani bu oyun parkındaki duvarların yapılması hususunda muhtarımız bu sene temmuz ayında yapmış olduğu talebe niye olumsuz cevap veriyorlar.

Madem ki parklarımızın bakım ve onarımda bu kadar hassasiyet gösteriyorlar, Şile ilçemizdeki tüm mahallerde bulunan oyun parklarının durumunu o içler acısı durumlarını görüp, aynı burada göstermiş oldukları hassasiyeti diğer mahallelerde de görmek istiyoruz.

 Bizler insanımızın hayrına milletimizin hayrına ilçemizin hayrına ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya o yolda ram olmaya şilemiz için Ağvamız için üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizleri izlemeye devam edin. Hepinize teşekkür ederim” dedi.


hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ağva Sağlık Ocağının Temeli Atıldı

Ağva Sağlık Ocağının temeli törenle atıldı. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı temel atma töreninde; “Ağva’ya …

Şile Belediyesi’nden Sağlık Çalışanlarına “sağlıklı” Kutlama!

Şile Belediyesi, koronavirüs salgını ile mücadele döneminde gece gündüz demeden özverili şekilde çalışan sağlık çalışanlarını …

Ağva’nın Sağlık Hizmetlerine Yeni Soluk

Geçtiğimiz aylarda İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memiş ile bir araya gelen Şile …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir