Şile Dernekler Federasyonu’nda Kadınlara Narkotik Eğitimi Verildi

Şile Dernekler Federasyonu’nda kadınlara Narkotik eğitimi verildi.

Şile Emniyet Müdürlüğü tarafından Şileli kadınlara öncelikle KADES hakkında bilgi verildi.

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Akıllı cep telefonlarına indirildiği takdirde en küçük bir olayda akıllı telefonlarından KADES’e basıldığı takdirde yapacakları ihbarda hızlı bir şekilde yerine göre Emniyet görevlileri veya Jandarma ekibi tarafından en kısa sürede olay yerine gelmelerine sağlamaktadır.  KADES hakkında bilendirmenin ardından Narkotik Suçlar ve Mücadele Şube Müdürlüğünden Polis memuru  Ömer Can Güven “En iyi narkotik polisi anne” projesi kapsamında kadınları bilgilendirdi.

Şile Dernekler Federasyonunda Kadınlara verilen eğitimde uyuşturucu kullanımı, ve bağımlılığı, aile içi iletişim bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konular ele alındı. Polis memuru asıl amaçlarının erken müdahale sistemini geliştirebilmektir dedi. Yani bu işe yeni başladığında yada başlama aşamasında nasıl fark edilebilir. Çağımızın en büyük problemlerinden biri uyuşturucu madde kullanımı ve suçlarıdır denildi.

Görevli polis memuru, uyuşturucu bütün dünyanın ortak problemidir diyerek “bugün bu işe müdahale etmezsek gelecekte sağlıklı bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti inşa etmemizin mümkün olma olasılığı yok. Gazi Paşanın dediği gibi “Sağlıklı vücut sağlıklı kafada bulunur.”

“En iyi narkotik polisi anne”.  Projesinde yalnızca polisimizin yaptığı faaliyetlerle biz bu işi çözemiyoruz. Uyuşturucu madde konusunda suç ve suç örgütleri, terör örgütleri vardır. Sokakta satılan her maddenin finansmanı, kayna doğrudan PKK terör örgütüne gidiyor. Yani sizler bu konu ile ilgili bir mücadele verdiğinizde emin olun PKK Terör örgütlerine bir darbe vurmuş oluyorsunuz. Senelik 500 milyon lira ile 1,5 milyar dolar arasında pkk terör örgütü uyuşturucu madde suçlarından gelir elde etmektedir.  Mustafa Kemal Atatürk 1934’te Meclis’te bir konuşmasında der ki, bütün dünya dertlerinden daha elim ve vahim olan uyuşturucuyla mücadele, eroin sorunuyla mücadele etmemiz gerekiyor. Bu sistemle Türkiye Cumhuriyeti devletinin mücadelesi yeni değildir. Bu sorun Osmanlı’da da vardır. Uyuşturucunun tarihi Çağlar öncesine dayanmaktadır.

Ülkemizde çok kararlı bir şekilde mücadele yapılmaktadır. Bütün Avrupa’nın yaptığı senelik en az üç katını sadece T.C. tek başına yapıyor. Bu olay Ülkemizin Coğrafi durumu ile ilgilidir. Biz bir güzergah ülkesiyiz. Önceleri transit geçmesine rağmen şu an hedef ülke konumundayız. Genç nüfusumsumuz fazla. Hedef gençler” diyerek anneleri uyardı.

Verilen eğitim sonunda kadınların yaptıkları yiyecekler katılımcılara ikram edildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ahmetli Yahşi Bey İlkokulunda Sevcan Gökhan Fen Laboratuarı Açıldı

Şile Ahmetli Yahşi bey İlkokulunda bir hayırseverin yardımıyla Fen Laboratuarı açıldı. Bir Haziran Cuma Günü …

Şile Bezi Kolektif Tasarım Merkezi: Şile Bezi’nin                                  

marka Potansiyelini Yaratıcı Eğitimlerle Güçlendiriyor       Kültür ve Tasarımın Buluşma Noktası Şile’de Markalaşma Rüzgarları …

Ümraniye Belediyesi’nden Engellilere Afet Farkındalık Eğitimi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Ümraniye Belediyesi’nde Sivil Savunma Arama Kurtarma Amirliği tarafından Afet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir