Çevre ve Şehircilik Bakanından Şile’ye Müjdeler!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün Şile’ye gelerek Şilelilere müjdeler verdi.

Bakana Yardımcısı Fatma Varank, İlçe Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan ve Bakanlığın üst düzey yöneticileri eşlik etti.

Bakan Murat Kurum ve heyetini Şile’de; Ak Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak ve Başkan Yardımcıları karşıladı.

İlk olarak Şile Belediye Başkanlığına giden Bakan ve heyeti sonrasında Şile’nin belli başlı noktalarında incelemelerde bulundu. Bakan,  Mercan Köşk Sosyal Tesislerinde yaptığı konuşmasına; Şile’nin tarihi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile İstanbul’un göz bebeği olduğunu ifade ederek başladı.

Kentsel Dönüşüm Kapsamında Milyonlarca Konut Yenilendi

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın 2012 yılında başlattığı “Kentsel Dönüşüm” sürecinin hızla devam ettiğine değinen Murat Kurum, bu konuda İstanbul’da da kapsamlı bir kentsel dönüşüm atağı sürdüğünü sözlerine ekledi. Depreme karşı kentsel dönüşüm kapsamında binasını kuvvetlendirmek veya yeniden inşa etmek isteyen vatandaşlara devlet teşviklerinin arttığını da vurgulayan Bakan, düşük faizli kentsel dönüşüm kredi miktarlarının limitinin arttırıldığını da ifade etti.

İklim Çalıştayı ve Doğası Korunan Şehirler

Amaçlarının yatay mimarinin yaygınlaştığı, deniz, orman ve doğanın korunduğu kentler yaratmak olduğunu söyleyen Murat Kurum çok yakında Emine Erdoğan’ın himayesinde bir “İklim Çalıştayı” nın başlayacağını ve bu çalıştay sayesinde TBMM’de çıkacak “İklim Kanunu”na bir altlık hazırlanacağını açıkladı.

Ayazma Plajından Uzunkum’a Sahil Düzenlemesi

Şile Belediyesi’nin sunduğu projelere destek vererek, Şile için çok güzel hizmetlerin hayata geçirileceğini müjdeleyen Kurum, Ayazma Plajından, Uzunkum’a kadar uzanan 3.5km. lik kıyı şeridinde 25 mt. Genişliğinde bir hat oluşturularak bu alanda şehre yakışmayan yapıların kaldırılacağını ve doğal malzemelerden oluşan, vatandaşların günlük ihtiyaçlarının karşılanacağı donatı alanlarının hazırlanacağını söyledi. Proje kapsamında kaldırımlar, elektrik direkleri, çöp kutuları ve daha birçok şeyin değişeceğini açıklayan Murat Kurum TOKİ marifetiyle yapılacak projenin Haziran ayında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Balibey Mahallesinde Millet Bahçesi Kuruluyor

Şile Belediyesi’nin İller Bankası ile ortak olarak Balibey Mahallesinde tespiti yapılan 41 dönümlük arazi üzerinde bir Millet Bahçesi yapacağını duyuran Kurum, bakanlık olarak projeye hibe ve kredi desteğinde bulunacaklarını da sözlerine ekledi. Millet Bahçeleri bizzat Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın projesiydi.

Bayrak Tepe Tabiat Parkı Oluyor!

Şile’de yeşil alanların artması için çalıştıklarını söyleyen Murat Kurum Ağva’da da 54.5 dönüm arazi üzerinde yapılacak bir tabiat parkının projeler arasına katıldığını sözlerine ekleyen bakan, bu parkta botanik çeşitliliğe sahip çıkılarak yeşil alanın korunmasının sağlanacağını söyledi. Söz konusu alan Şile halkının tepki koyduğu Ağva sahilinde ki Bayrak Tepe. Şile Belediye başkanı İlhan Ocaklı bölgeyi korumak ve değerlendirmek adına arazinin doğası korunarak Ağva halkına kazandırılacağına söz vermişti. Yapılan çalışma ile bölge korunmuş olacak!

Şile Feneri Çevresinde Restorasyon Olacak!

Ulaştırma Bakanlığı’nın restorasyon çalışmasının yakında tamamlayacağı Şile Feneri’nin etrafında da bir düzenleme çalışması yapılacağını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Şile Feneri’nin siluetini korumak amacıyla görüntüyü engelleyen yapıların kaldırılması ve çevrenin düzenlenmesine yönelik bir çalışmayı da hayata geçireceğiz. Tabii ki konunun muhatabı vatandaşlarımızı mağdur etmeden ve rızalarını alarak bu işi yapacağız” dedi ve oluşturulacak alanda Şile’nin yöresel ürünleri ile Şile Bezinin pazarlanacağını ifade etti.

Kumbaba, Ahmetli ve Ağva’ya Da Prestij Caddeleri Geliyor

Murat Kurum tıpkı Ağlayankaya Sanatçılar Caddesi’nde bulunan Prestij caddesinin benzerlerinin ilçenin gelişen bölgeleri Kumbaba, Ahmetli ve Ağva Yakuplu Caddelerinde de inşa edileceğini müjdeledi.

Atık Teslim Merkezi İnşa Ediliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “0 ATIK” projesi kapsamında Şile’de de yürütülen geri dönüşümlü atık toplama çalışmalarının kuvvetlendirilmesi amacıyla bir atık toplama merkezi inşa edilecek. Bu sayede ayrıştırılan atıklar geri dönüşüme kazandırılacak.

Bakanlık Bazı Zilyetlik Davalarından Feragat Ediyor!

Toplantı esnasında Şileli Muhtarlardan gelen talep üzerine 20 yıllık kullanımını belgeleyen vatandaşlarla yürütülen davalardan Bakanlığın feragat ederek vatandaşı sürüncemede bırakmayacaklarını da söyleyen Murat Kurum, “Bu arazilerde kullanımını ispatlayan vatandaşların tapuları verilecek ve imar çalışmaları belediyemiz ile birlikte tamamlanacaktır” dedi. Kurum ayrıca Darlık ve Esenceli mahallelerinde yıllardır süregelen mülkiyet sorununu da Tarım-Orman Bakanlığı ve DSİ ile istişareli olarak iskan çalışması yaparak çözeceklerini ve en kısa sürede vatandaşın mağduriyetini gidereceklerini ifade etti.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir