Şile İtanbul’un Rafting Merkezi Olacak

Şile su sporlarında adından söz ettiren bir kent haline getirmek için kolları sıvayan yöneticiler, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı  Fikret Yardımcı ve ekibini ilçede ağırladı.

Şile Gençlik İlçe Spor Müdürü yapmış olduğu açıklamalarda; “rafting sporunda 80’nin üzerinde öğrencimiz var. Çocuklarımız buralarda yetişip ardından akar sularda eğitimlerimiz devam edecek. Ufak tefek malzeme eksikliklerimiz var bunu da sayın Bakanımızla görüşüp bu konuda destek alacağız. İlçemizi ziyaret eden  Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı’ya, Kaymakamımız Mehmet Nebi Kaya’ya ve Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı’da konuşmasında Şile’ye ilk defa geldiğini ve Şile’de bir parkur yaratmak adına Kaymakamla birlikte tespit ettikleri parkura teknik heyeti göndereceklerini ve z bir dokunuşlarla orada neler yapılabileceklerini ifade etti. Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı sözlerine şöyle devam etti, “Dünyada 600 milyar dolarlık dev bir ekonomi askıda. Bu ekonomiden pay almak isteyen ülkeler Türkiye, İtalya ve Fransa bu anlamda bizde dünyaya Raftin Türkey diye açılıyoruz ve diyoruz ki dünyanın en çok sportif kamp alanı yapılacak yer Türkiye’dir. İstanbul çok önemli lokasyon, Şile’de çok önemli lokasyon. Şuanda kulüp başkanlarımız, Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız da burada hızlıca o alanı inceleyip yarın da spor muhtemelen Spor Bakanımızla görüşüp kendilerine durumu aktaracağım ve ben Federasyon Başkanı olarak bu konuda elimden geleni yapacağım. Hatta ilk olarak okul sporları yarışını düzenleyerek bizde bu işte varız diyerek bir atılım yapabiliriz. Amacımız İstanbul’da turizm raftingini burada yaptırabilmek” dedi.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da “Doğal güzellikleri ile İstanbul’un parlayan yıldızı Şile’mizi su sporlarında adından söz ettiren bir kent haline getirmek için çalışıyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da konuşmasında, “bizler Şile’de yaşıyoruz, doğal güzelliklere sahibiz, çok farklı spor dallarının yapılabileceği bir cennete sahibiz. O halde Rafting neden olmasın. Burada sayın başkanımız başta olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İlk olarak 80 öğrenci ile başladıysak sonrasında dünya çapında neden sporcular çıkarmayalım. Sahip olduğumuz imkanları sporla birleştirip daha da ileriye neden taşımayalım” diyerek duygularını belirtti.

Konuşmaların ardında raftig sporcuları denizde mini bir gösteri yaptılar.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniyeli Sporcular Avrupa’da Yıldızlaştı

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Ömer Ege Budur önemli bir başarıya imza atarak, …

Ümraniye Belediyesi’nden Engelli Bireylere Özel Hizmet Alanı

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Spor Merkezi, 4 branşta 350 özel bireye eğitim veriyor.  Engelli …

Şile Belediyesi’ne Bir Ödül de Ülke  TV’den

Ülke TV tarafından 8.si düzenlenen “Sporun Devleri Buluşuyor” ödül töreni Ankara’da gerçekleşti. Ankara’da düzenlenen ödül …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir