Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu Şile’de Belli Oldu

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7. ve son yarışı olan 43. İstanbul Rallisi, 22-24 Aralık tarihlerinde Şile’de gerçekleştirildi. İstanbul Otomobil Sporları Kulübü(İSOK) tarafından ICRYPEX,  Otokoç,  Koç Finans, Sardunya,  T.T.O.K. ve Şile Belediyesi katkılarıyla gerçekleşen organizasyonda,  45 ekip ve 90 sporcu iki gün boyunca en iyi dereceyi elde etmek için toplam uzunluğu 116,38 km’lik etapta mücadele ettiler. Toplamda 386 km’lik parkurlardan oluşan ralli, 22 Aralık Cuma akşamı Şile Limanı’nda gerçekleşen start seremonisi ile başladı.

Şile 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın Son Yarışına Ev Sahipliği Yaptı

Şile, 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın son yarışına ev sahipliği yaptı. Rallinin birinci gününde Esenceli, Göçbeyli ve Üvezli etapları ikişer kez, ikinci gününde ise Bozgoca ve Göksu etapları ikişer kez koşularak 43. İstanbul Rallisi tamamlanmış oldu.

Derece yapan takımlar Şile Limanı’nda düzenlenen törende kupa ve madalyalarını Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın  elinden aldılar.

“Ralliye Katılan Tüm Sporcularımıza ve Takımlara Teşekkür Ediyorum.”

Şile Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve birbirinden zorlu virajlardan oluşan pistte, pilotların hem rakipleriyle hem de zamanla olan mücadelesi adeta nefesleri kesti. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ödül töreninde yaptığı konuşmada: “Türkiye Ralli Şampiyonası’nın son ayağı olan 43. İstanbul Rallisi’ni bugün Şile’de sonlandırdık. 2 gün boyunca ilçemizin farklı noktalarında koşulan ve kıyasıya bir mücadeleye sahne olan etapları birinci tamamlayan Cem Alakoç-Aras Dinçer ikilisini ve puan farkıyla Türkiye Şampiyonu olan Ali Türkkan-Burak Erdener ikilisini tebrik ediyorum. Ralliye katılan tüm sporcularımıza ve takımlara teşekkür ediyorum. Şile Belediyesi olarak Şilemizin adını sportif arenada da duyurabilmek için sporun ve sporcularımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye Belediyesi’nden Engelli Bireylere Özel Hizmet Alanı

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Spor Merkezi, 4 branşta 350 özel bireye eğitim veriyor.  Engelli …

Şile Belediyesi’ne Bir Ödül de Ülke  TV’den

Ülke TV tarafından 8.si düzenlenen “Sporun Devleri Buluşuyor” ödül töreni Ankara’da gerçekleşti. Ankara’da düzenlenen ödül …

Koşu Ve Bisikletseverler Ümraniye’de Buluştu

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Ultimate Ümraniye Koşusu ve Bisiklet Yarışı 600 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir