Helal be, Uyuyan Devi Uyandırdık!

 Göreve geldikleri günden itibaren sesi soluğu çıkmayan CHP Şile İlçe Örgütünün sayemizde sesi çıkmaya başladı. Ses çıkarmanın ötesinde günlerce kilit vurdukları partilerinin de sayemizde  kilidini açmış olmaları parti adına olumlu bir gelişmedir.  Yıldız Haber uyuyan devi uyandırmış oldu. Asil görevi muhalefet olan CHP Şile İlçe örgütü muhalefet adına bugüne kadar Şile’de ne yaptı, iktidarın ve belediyenin hangi olayını eleştirdi, kaç kez basın açıklamasında bulundu?

Bırakın muhalefet etmeyi, adeta iktidar ortağı gibi davrandılar. Sayemizde bir muhalefet partisi olduklarını hatırladılar. O zaman yanlış kimde? Geçmiş yönetimlerden demi hiç feyiz alınmaz.

Ama artık hak veriyorum  çünkü; okuduğunu anlamayan, anlamadan okuyan, okumadan konuşan, konuşmadan yazan zihniyetlerden muhalefet beklemek, evet hatadır. Belediye başkanının açıklamalarını gazeteye mal edecek kadar yazılandan bihaber olan sözde muhalefet zihniyetinden sağlıklı açıklama beklemekte hatadır. Anladıklarını varsayarsak, o zaman daha vahim bir sonuç ortaya çıkıyor. Nemi?

 Belediye başkanına muhalefet edemeyecek yürek olmadığından gazeteciye saldırırcasına yazmak çok daha kolay ve işlerine geldi sanırım. Yani, neresinden bakarsanız bir tutarsızlık söz konusudur.

Ana muhalefet partisi adına bence İki olasılığın ikisi de birbirinden vahim.  Rüştünü ispatlayamamış ergenler gibi sessiz bir şekilde kabuğuna çekilmiş vaziyette oturanlar, ne hikmetse Büyükşehir’i savunma yarışına girdiler.

 İlçende  kendi adayına dahi oy vermeyen parti olarak adınızı çıkartacaksınız, sonra Büyükşehir’e kahramanlık yapacaksınız, sonra da yalakalıktan bahsedeceksiniz. Hadin ordan. Şile’ye bugüne kadar yapılan yatırımların büyük bir kısmı Büyükşehir tarafından yapıldı. İlçe belediyelerinin bütçeleri de yetkileri de ortada. Bugün büyük bir açık yakalamış gibi kendini gösterme yarışına girdiniz. “Reklamın iyisi kötüsü olmaz” zihniyetiyle Yıldız Haber sayesinde varlığınızı mı gösteriyorsunuz?  Mesnetsiz ve fütursuzca söylemlerle mi muhalefet yaptığınızı düşünüyorsunuz? Küçücük nüfuslu Şile’de kimin ne olduğu ve bugüne kadar ne yaptığı herkes tarafından biliniyor. Emekçileriniz, gerçek partilileriniz dahi bir çırpıda harcanıp, her biri başka yere savrulurken birleştirmek adına ne yaptınız? Belediye başkan adaylarınıza, meclis üyesi adaylarınıza, yıllarca partiye gönül vermişlere sahip mi çıktınız? Onlara haksızlık ettiğinizi hiç düşündünüz mü? Muhalefet yapmak bile tecrübe ister, bilgi ister, konuya vakıflık ister, hassasiyet ister, yaptırım ister. Üç beş şakşak almak adına muhalefet yapılmaz, ancak kendiniz çalar kendiniz oynadığınız gibi seyirciyi güldürürsünüz. Komik olmayın.

Atatürk’ün kurduğu ve bugüne kadar Şile dahil CHP’ye emek verenlere de böyle bir muhalefet anlayışıyla yazık edersiniz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Eğer bu kafalarla gidilirse Şile’de belediye başkanlığı dahi göremezsiniz. Boş laflarla muhalefet olmadığı gibi, klavye şövalyeliği ile hiç olunmaz. Nefesinizi ve hevesinizi daha tutarlı bir şekilde kullanarak varlığınızı göstermeniz daha sağlıklı olacaktır.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şarlatan Değil de Nedir?

Şarlatan · taklagiller familyasının bir üyesi diye geçer ekşi sözlükte. Yani halk arasında taklaya getirmek denir …

Adalet Tecelli Eder

Küçük bir kasaba ve kendi halinde yaşayan bir toplumda sürprizler eksik olmuyor. Herkesi etkileyen ve …

Küçük Hesap Büyük Sorun

İnsanlığımızı mı kaybediyoruz. Değişen ve globalleşen dünyada insan olma vasfını unutuyor muyuz, Çıkarlarımız söz konusu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir