SENİ ŞEYTAN

İnsanın içi ile dışı neden bir olamıyor. Karşı karşıya gelindiğinde yüzüne takındığı en masumane ifade ile kurnazlık ödülüne layık oluyor. Çok masum, iyimser, pamuk kalpli sandığın muhteremin gerçekte tam bir şeytan olduğunu anlamak ne mümkün? Nereden bileceksin kafanı çevirip yanından ayrıldığında içindeki kemirgenin harekete geçtiğini. Az daha dursan zehirlenme riski geçireceksin.

Yazık demek bile iyi niyet duygusu taşır. Hiçbir duyguyu hak etmeyen bu kör şeytanlardan yalnızca uzak durmak lazım,  becerebilene tabi. Çünkü şeytanla baş edilmez. Şeytanın nereden çıkacağı da bilinmez. Üzerine geçirdiği insan postuyla etrafta dolaşırken hiç bilinmez.

Hani her şey yolunda giderken hiçbir sorun görünmezde, birazcık çıkar çatışması olduğunda en tanınanı bile tanımakta güçlük çekersin. Önce kendi haklılığı ile ego duygusunu devreye sokar. Ardından iç kemirgenler harekete geçer ve belki de elinde olmayan nedenlerle tamamen yönlendirilmiş bir şekilde zarar vermeye başlar. İşte o zaman eyvah! Yine şeytana yenik düştü, yine küçük işleri için kazandı sandığı şeyleri kaybetti, yine her şeyi unutup insanın en temel kötü özelliği olan nankörlüğü devreye soktu. Hani yazık etti diyeceğiz de “yazık” duygusunun içindeki merhamete de yazık. Vicdanın sesine kulak vererek yapılan her güzellik, karşı tarafın atağı ile çirkinleşiyorsa “yazık” kelimesi farklı bir şekilde ifade edilmelidir bence.

Mesela şöyle bir düşünüp çevrenize baktığınızda hani yıllarca dostluk kurduğunuz, birçok olayı birlikte başardığınız, birçok olaya tanık olduğunuz, birçok zorluğu beraber aştığınız kişi yada kişiler mutlaka aklınızdan geçmiştir ve sonunda “değmezdi, nankördü, hak etmedi, yazık etti, içten pazarlıklıydı gibi kelimelerin ard arda sıralandığını göreceksiniz. Bunların en güzel örneğini sosyal medyada görmek mümkündür. Günde en az üç kişinin aynı duygular içerisinde paylaşım yaptığını görmek insanlık adına bir kayıptır. Mevlana’nın o güzel sözünü hatırlayalım. “Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol” demiş. Dürüst insanlarla karşılaşmanız dileğiyle iyi seneler dilerim.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir