Gazeteciler GASSOPDER’ de

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Ulusal ve Yerel Basın Mensupları Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği (GASSOPDER) Genel Merkezinde buluştu.

Pandeminin  (salgın) en çok etkilediği sektörlerden biride medya, pandeminin 2. Yılında salgının gölgesinde görevini sürdürmeye çalışan basın mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde GASSOPDER’ Üsküdar Doğancılarda bulunan merkezinde kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler.

Ulusal ve Yerel Basın Mensupları toplantıda yaşanan süreçte birçok sektörün desteklendiğini ne yazık ki sektör ün hatırlanmadığını dile getirdiler. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bahane bir araya gelmek şahane deyip gülüşmelerin olduğu toplantı. Önümüzdeki süreçte yapılabilecek projeler üzerinde yoğunlaştı.

Gassopder’in yeni merkezinde birçok aktivitenin yapılabileceği salonlar ve donanımlar konukların beğenisini alırken Sahne sanatlarında emeği geçen üç sanatçının isimlerinin salonlara verilerek (NEŞET ERTAŞ, AFiFE JALE, CAHİDE SONKU) yaşatıldığı gözlendi.

Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar KABA, Genel Sekreter Emine Tuğba KARADUMAN, Sayman Şaheste GÜNDAY’ çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptılar. Sahne sanatlarında Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan UÇ yönetiminde müzik ve çalgı aleti (Enstrüman) kursları,  Kayhan KABAN yönetiminde de Tiyatro atölyesi çalışmalarına başlandığı bilgisi geçildi.

Dernek merkezinde bulunan salonların basın mensuplarının çalışmalarına açık olduğunu söyleyen başkan Yaşar Kaba “salonlarımız sosyal proje kapsamında derneklere açıktır. Basın mensubu arkadaşlarımız her tür toplantı, konferans panel gibi aktivitelerini yine ücretsiz yapabileceklerdir.” Dedi.

2013 yılında dernek Başkanı Yaşar KABA “Biz basın mensupları toplumun atar damarlarından kılcal damarlarına kadar her kesitinde varız, kendimiz için bir şeyler yapmaktan çok uzağız kimsenin de böyle bir derdi yok. İşimiz kamu görevi ise o zamana bizzat tanık olduğumuz toplumsal sorunlara meslek dışından insanlar ile birlikte minik minik projeler ile neden dokunmayalım” diyerek yola çıkar basın mensupları yanı sıra birçok uzmanında üye olduğu derneğe üye olmanın ilk koşulu toplumsal duyarlılık, samimiyet, sevgi, kişisel hırslardan arınmışlık olarak sıralanıyor.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir