İstiklal Marşımız 101 Yaşında

İstiklal Marşının kabulünün 101. Yılı Şile Milli Eğitim Müdürcülüğünün düzenlediği programla kutlandı.

Şile Kültür Merkezinde 75.Yıl Ortaokulunun hazırladığı programa Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Alb.Hazel Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Keser, MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak,Kamu daire amirlerinin yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 75. Yıl Ortaokulu Müdürü İlhan Alptekin yaptığı konuşmada; genç nesillerin geleceğe güvenle bakabilmeleri, yön verebilmeleri için o dönemi bilmeleri öğrenmeleri gerekir. İşte karham destanımız, heybetli kimliğimiz, vatanseverlik ve özgürlüğün baş göstergesi İstiklal Marşımız ve milletim,zin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını dile getiren vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy. İstiklal Marşı’nı anlayabilmek için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmek ve buna göre değerlendirmek gerekir. Progeamımızın ana teması budur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ve müzik öğretmeni İclal Erdem’in hazırladığı öğrenci korosunun okuduğu şarkılar beğeni toplarken İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un canlandırıldığı skeç seyirciyi o döneme götürdü ve salonda duygulu anlar yaşandı..

Programın sonunda“İstiklal Marşı” konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında ki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokolce ödülleri verildi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da program sonunda programı hazırlayan 75. Yıl Okulu’nun öğretmen ve öğrencilerine emeklerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında şöyle devam etti. “Bu cennet vatanı bizlere armağan eden ve dahi al bayrağımızın altında İstiklal Marşımızı hür ve gür bir şekilde söylememizi bizlere emanet ve kısmet eden Milli Mücadelenin kahramanlarına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun bütün aslan neferlerine ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a şükranlarımızı sunuyor rahmet ve minnetle yad ediyoruz. İstiklal Marşımızı herkes okur fakat her dönemde farklı bir mana ve duyguyla okunur. Bizler İst,klal Marşımızı ezbere söyleyeceğiz ve “korkma” diye başlayıp, “İstiklal” ile biten o 10 kıtanın her mısrasında, her kelimesinde ne mana yüklü olduğunu da her daim hatırlayacağız ve onu sindire-sindire her zaman okuyacağız” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir