Beykoz Necmettin Erbakan Kültür Merkezi neden boşaltılıyor?

Beykoz Belediyesi’ne ait sahil bandındaki Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılıyor.

Dost Beykoz’un 2019 yılında yapılan 7 milyonluk tadilat sonrası, “Bina Fiyatına Merdiven Yapmışlar” bağlığıyla haberleştirdiği Beykoz Belediyesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı iddia edildi.

Toplamda 8 buçuk milyon TL’lik harcama

Bina içindeki kütüphaneler ve eğitim birimlerinin kapatıldığı ve boşaltma işlemlerinin devam ettiği Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ne son 10 yılda iki kez tadilat yapılmış,  Beykoz Belediyesi’nin kasasından 2011 yılında yapılan tadilat için 1 milyon 578 bin TL ve 2019 yılında yapılan tadilat için 7 milyon TL olmak üzere toplamda 8 buçuk milyon TL para çıkmıştı.

Dost Beykoz 2019 yılı Eylül ayında, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yapılan 7 milyon TL’lik tadilatı gündeme getirmiş ve Türkiye’de gündem olmuştu.

Murat Aydın’dan 100 bin TL’lik manevi tazminat

Bunun üzerine Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür ve dönemin Yazı işleri Müdürü Sinan Kavrak’a 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı.

Bilirkişi dosyayı iade etmişti

İlk duruşmada bilirkişiye gönderilen dosya, bilirkişi tarafından, bakanlık rayiç bedelleri ile dosyadaki fiyatlar arasındaki kat kat fazla farklar nedeniyle inceleyemeyeceği gerekçesiyle mahkemeye iade edilmişti.

Bu dava hukuki değil, siyasidir

Murat Aydın’ın açmış olduğu tazminat davasının ikinci duruşması 19 Haziran 2019 günü Beykoz Adliyesi’nde görülmüştü. Duruşmada Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür, davanın hukuki değil siyasi bir dava olduğunu söylemiş, açılan bu dava ile basın özgürlüğünün önünün kapılmak istendiğine vurgu yapmıştı.

Öte yandan Sinan Kavrak’ta mahkemede, söz konusu 7 milyonluk tadilat yapılan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağının söylendiğini belirtmiş, bunun üzerine Beykoz Belediyesi’nin avukatı Gülsüm Özeser bu ifadelere itiraz etmişti.

Gelinen noktada Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin boşatılması ve yapılan inceleme sonucunda depreme dayanıksız olduğu iddiasıyla yıkılacağının söylenmesi Beykoz’da yaşanan israfı da gözler önüne serdi.

Binanın yıkılacak olmasıyla Murat Aydın’ın açmış olduğu manevi tazminat davasının hukuki değil siyasi amaç, gözdağı vermek maksadıyla açılmış olduğu yorumları da güçlendi.

Öte yandan Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür, yaşanan gelişmelere ilişkin yapmış olduğu açıklamada, “Bina fiyatına Merdiven yapmışlar” başlıklı haberin arkasında durduklarını ve Beykoz’da yaşanan bu israfın hesabının er geç, muhataplarından sorulacağına inandığını ve bu dünyanın sahibinin her şeye gücünün yettiğini söyledi.

Kader Gür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya arzu ediyoruz” şeklindeki sözlerini de hatırlatan Kader Gür, hiçbir şekilde kimseye boyun eğmeyeceklerini, Beykoz’da kamu yararına ve basın özgürlüğü adına bütün tabuları yıkmayı sürdüreceklerini ifade etti.


Haber Merkezi

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir