Ali Rıza Başkan 63 Gazeteciyle Balıkesir’e Çıkartma Yaptı

İstanbul Medya (İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneği) Başkanı Ali Rıza Yıldız, 63 gazeteciyle birlikte Balıkesir’e çıkartma yaptı. İstanbul Medya tarafından düzenlenen 3 günlük Balıkesir gezisinde tarihe ışık tutan yerlerin yanında turizmi, termal suları, yiyecek ve içeceklerin yanı şehrin zenginliklerini yerinde görme fırsatı buldu.

İstanbul’dan Balıkesir’e uzanan köprünün ilk durağı Susurluk odu. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Sarı 63 gazeteciden oluşan heyeti belediye sosyal tesislerinde ağırladı.

Burada meşhur Susurluk ayranı ve tost ikramında bulundu. Ali Rıza Yıldız Başkanlığındaki 63 gazeteci Edremit Güre’de Adrina Termal Health & Spa Hotel’e yerleşti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi. Ali Rıza Yıldız Selamlama konuşmasında ekibini ağırlayan Başkan Yücel Yılmaz’a ve Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan’a teşekkür etti.

Başkan Yücel Yılmaz Balıkesir’e dair turizmden ekonomiye, hayvancılıktan maden ocaklarına, çevreden sanayiye kadar pek çok konuda Balıkesir hakkında gazetecilere bilgi verdi. Başkanın samimi ve esprili tavırları gazetecilerin gözünden kaçmadı. Kısa sürede gazetecilerle kaynaşan Başkan Yücel Yılmaz’ın esprileri arka arkaya geldi.

AYVALIĞ’A YAKIŞMIYOR

Gazetecilere Balıkesir hakkında detaylı bilgi veren Başkan Yücel Yılmaz’a gazetecilerden eleştiri geldi. Basın mensupları Yılmaz’a Ayvalığın dokusuna, ruhuna ve görüntüsüne yakışmayan binaları sordu. Başkan Yücel; “haklısınız, denizden bakıldığında o mistik evlerin görüntüsünü engelleyen 8 adet bina var. Bunlar için kamulaştırmamızı ve altyapımızı tamamlıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile de görüşmelerimizi yaptık” dedi.

Gazeteciler Ayvalık sokaklarında gezerken, Balıkesir’in geleneksel lezzetlerini yerinde tatmanın mutluğunu yaşayıp, Cunda’nın tarihi dokusunda geçmişe doğru yolculuk yaptılar.

GAZETECİLER KOCA SEYİT ONBAŞI’NIN KÖYÜNDE

İstanbul Medya heyeti Çanakkale’nin kahramanlarından Havran’lı Koca Seyit Onbaşı’nın köyüne giderek anıtını ve kabrini ziyaret etti. Seyit Onbaşının torunu Muhammet Yıkar dedesini gururla gazetecilere anlattı. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’da gazetecilere eşlik etti ve İlçenin tarihi dokusu hakkında bilgi verdi.

Dönüş yolunda Balıkesir’e uğrayan heyet burada Belediyenin yapmış olduğu hizmetleri yerinde gördü ve Başkan Yücel Yılmaz’a, Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan’a muhteşem ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ettiler.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir