ADD Şile Şube Başkanı Hanife Telli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle dernek önünde basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada;
8 Mart tüm Dünya’da kadınlarımızın daha mutlu, daha huzurlu daha değerli yaşama isteklerini dile getirdiği çok özel bir gündür dedi. Başkan Telli şöyle devam etti: “ “Kadın demek sevgi demek, hoş görü demek,sevgi demektir.Kısacası kadınlar dünyanın daha güzel olmasını sağlayan güllerdir.Kadınlar istedikleri zaman her işin üstesinden gelebilen ve muhteşem yetenekleri olan en önemli değerlerimizdir. Kadınlara hak ettiği değer verilmeli ve onlar üretimde yer almalıdırlar. Kadın evde sadece çocuk bakan, ev işi gören bir kimse olmamalıdır. Aynı zamanda eğitimde,hukukta,sağlık alanında kısaca her alanda kadın yer almalıdır ve el üstünde tutulmalıdır.Şunu çok iyi biliyoruz ki;Mutlu aileler mutlu kadınların kurduğu yuvalar sayesinde ortaya çıkmaktadır ve topluma sağlıklı nesiller yetiştirmektedir.Eğer kadın bilgisiz ve cahil kalmışsa,okuma hakkından yoksun bırakılmışsa ondan sağlıklı bireyler yetiştirmesi beklenemez.Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır.Kadınlara sadece senenin bir günü olarak bakmayıp bu değer her zaman verilmelidir.Son zamanlarda kimi kendini bilmezler kadına saça sapan nitelendirmeler yapmakta,kadını aşağılayıcı sözler sarf etmektedirler.
Kadın dövülmeli, erkek birden fazla kadınla evlenmeli, kadın evde oturmalı iş hayatında olmamalı gibi saçma sağan söylemler konuşulmakta. Kadınlarımız toplumdan soyutlanmak istenmektedir.Bu son derece yanlıştır.Bir ülkenin kalkınmasını ve gelişmesini sağlayacak Annelerimiz,ablalarımız,bacılarımızdır.Kadınların haklarını engellemek demek o toplumu bitirmek demektir.Kadınsız bir toplum çoraksız bir toprağa benzer.

Kahraman Türk Kadını bir çok cephede savaşmış ve Bağımsızlık savaşının kazanılmasında önemli rol oynamıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Kadılarımıza verdiği değer, önem herkes tarafından bilinmekte ve kadınlarımız için şu sözü söylemiştir. Kadınlar yerlerde sürünmeye değil onlar omuzlar üzerinde yükselmeye laiktir” dedi.
